×
Home Nieuws Livescore

Seoane flirtte met Ajax, maar Steijn won het hart

Seoane flirtte met Ajax, maar Steijn won het hart
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 december 2023 19:16 uur

Het gonst van de geruchten in de voetbalwereld! Volgens de laatste berichten van het Algemeen Dagblad was Gerardo Seoane afgelopen zomer ook een serieuze optie voor Ajax. Ja ja, je leest het goed! De Zwitserse trainer stond hoog op het verlanglijstje van toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. Maar, en hier komt het, uiteindelijk ging de voorkeur toch uit naar niemand minder dan Maurice Steijn. Een verrassende keuze, als je het mij vraagt!

Laten we even stilstaan bij deze ontwikkeling. Seoane, een naam die misschien niet meteen een belletje doet rinkelen bij de gemiddelde voetbalfan, maar geloof me, deze man heeft wat in zijn mars. Met zijn tactische vernuft en charismatische uitstraling wist hij menig voetbalhart te veroveren. Ajax zag wel wat in deze Zwitserse sensatie en overwoog serieus om hem aan boord te halen.

Maar toen kwam Mislintat om de hoek kijken. De man met het laatste woord, de beslisser, de technisch directeur. Hij had andere plannen in gedachten. En zo geschiedde het dat Seoane uiteindelijk niet naar Amsterdam kwam, maar plaats moest maken voor Steijn. Een keuze die menige wenkbrauwen deed fronsen, moet ik zeggen.

Steijn, de man die bekendstaat om zijn nuchtere aanpak en zijn liefde voor het spelletje. Een trainer die zijn sporen verdiend heeft bij clubs als VVV-Venlo en ADO Den Haag. Maar om hem nu te vergelijken met Seoane, dat is als appels met peren vergelijken. Twee totaal verschillende trainers, met elk hun eigen stijl en filosofie.

Maar goed, wie ben ik om te oordelen? Mislintat had zijn redenen, zijn visie op het spelletje. En wie weet, misschien pakt de keuze voor Steijn wel fantastisch uit voor Ajax. Het blijft immers voetbal, een spel vol verrassingen en onvoorspelbaarheid.

Dus laten we afwachten hoe het verhaal zich verder ontvouwt. Seoane zal zijn weg wel vinden, ergens anders in de voetbalwereld. En Steijn, tja, die staat nu voor de uitdaging van zijn leven. Een uitdaging die hij vast met beide handen zal aangrijpen.

En zo gaat het leven in de voetbalwereld voort, vol onverwachte wendingen en keuzes die ons soms verbazen. Maar één ding is zeker, het blijft altijd spannend!