×
Home Nieuws Livescore

Van woonwagenkamp tot trainer: Joseph Oosting's prachtige voetbalverhaal

Van woonwagenkamp tot trainer: Joseph Oosting's prachtige voetbalverhaal
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 28 december 2023 10:16 uur

FC Twente heeft een nieuwe trainer aan boord gehaald en het is niemand minder dan Joseph Oosting! Deze man heeft zichzelf opgewerkt tot de top van het Nederlandse voetbal en daar kunnen we alleen maar respect voor hebben. In een recent interview met Voetbal International heeft Oosting teruggeblikt op zijn jeugd op het woonwagenkamp in Emmen en geloof me, dat leverde een aantal fantastische verhalen op.

Oosting groeide op tussen de woonwagens en voetbalde al van jongs af aan op de straten van Emmen. Hij was altijd al een natuurtalent en dat viel al snel op bij de lokale voetbalclub. Maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn voor de jonge Oosting. Hij moest hard werken om zijn dromen waar te maken en dat heeft hem gevormd tot de trainer die hij vandaag de dag is.

Tijdens het interview deelde Oosting enkele prachtige anekdotes uit zijn jeugd. Zo herinnerde hij zich een keer dat hij met zijn vrienden een voetbalwedstrijd speelde op een veldje naast het woonwagenkamp. Het was een spannende wedstrijd en Oosting maakte een geweldige goal. Het hele kamp juichte en vierde feest alsof ze de Champions League hadden gewonnen. Die momenten van puur geluk en saamhorigheid zijn altijd bij Oosting blijven hangen en hebben hem geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen.

Maar het leven op het woonwagenkamp bracht ook uitdagingen met zich mee. Oosting vertelde over de keer dat hij zijn voetbal verloor in een van de vele modderplassen rondom het kamp. Hij was ontroostbaar en dacht dat hij nooit meer zou kunnen voetballen. Gelukkig kwam zijn vader met een briljante oplossing. Hij maakte een nieuwe voetbal van oude kranten en tape. Het was misschien niet de perfecte bal, maar het was genoeg om Oosting weer te laten spelen en zijn dromen na te jagen.

Deze verhalen laten zien dat Joseph Oosting niet zomaar een trainer is. Hij heeft een achtergrond vol uitdagingen en tegenslagen, maar heeft zichzelf altijd weten op te werken. Zijn jeugd op het woonwagenkamp heeft hem gevormd tot een gedreven en gepassioneerde persoonlijkheid, die nu de leiding heeft over FC Twente. We kunnen niet wachten om te zien wat hij met het team gaat bereiken.