×
Home Nieuws Livescore

Roberto Mancini verlaat Italië en wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië - met een jaarsalaris van 18 miljoen euro!

Roberto Mancini verlaat Italië en wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië - met een jaarsalaris van 18 miljoen euro!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 09:48 uur

Roberto Mancini, de voormalige bondscoach van Italië, heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe uitdaging. Na zijn ontslag bij de Italiaanse bond, lijkt hij nu aan de slag te kunnen bij Saudi-Arabië. Het nieuws werd bekendgemaakt door Al Riyadh.

Eerder werd gesuggereerd dat er een meningsverschil was ontstaan tussen Mancini en de Italiaanse bond over de sportieve koers. Maar volgens journalist Gianluca Di Marzio probeert de Saudische voetbalbond Mancini al langer over te halen. Ze zouden hem een jaarsalaris van maar liefst achttien miljoen euro hebben aangeboden. Als Mancini het driejarige contract tekent, kan hij dus maar liefst 54 miljoen euro verdienen.

Hervé Renard was tot maart 2023 de bondscoach van Saudi-Arabië, maar hij vertrok om het Franse dameselftal te leiden tijdens het wereldkampioenschap van deze zomer. Op het afgelopen WK in Qatar wist Renard alleen in de eerste groepswedstrijd indruk te maken, door Argentinië te verrassen met een nederlaag. Sinds zijn vertrek fungeert Saad Al-Shehri als interim-bondscoach.