×
Home Nieuws Livescore

Schokkende uitspraken in Studio Voetbal: Pierre van Hooijdonk noemt Ajax-trainer Maurice Steijn een 'luie trainer' en beschuldigt hem van duistere dealtjes!

Schokkende uitspraken in Studio Voetbal: Pierre van Hooijdonk noemt Ajax-trainer Maurice Steijn een 'luie trainer' en beschuldigt hem van duistere dealtjes!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 09:36 uur

NOS betreurt gebrek aan onderbouwing tijdens Studio Voetbal

De NOS heeft spijt betuigd over het gebrek aan onderbouwing van de meningen die afgelopen zondag tijdens Studio Voetbal werden geuit. Tijdens de uitzending noemde Pierre van Hooijdonk Ajax-trainer Maurice Steijn een 'luie trainer' en beschuldigde hem ook van het sluiten van 'duistere dealtjes' tijdens zijn tijd bij NAC.

Jacqueline Smit, interim-hoofd van NOS Sport, heeft namens de NOS gereageerd op de uitspraken en de ophef die de uitzending heeft veroorzaakt. "Van de gasten aan tafel wordt verwacht dat ze hun mening en analyses geven. Het is echter belangrijk dat de beweringen worden onderbouwd. Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende of niet gebeurd. Dit zal worden meegenomen in de evaluatie", aldus Smit.

Naar aanleiding van de beschuldigingen van Van Hooijdonk heeft Steijn juridische hulp ingeschakeld. Hij heeft advies gekregen om een rectificatie te eisen, wat is gebeurd in de vorm van een brief van zijn advocaat Jan Kabalt. Van Hooijdonk wordt opgedragen om afstand te nemen van zijn uitspraken. Als hij besluit dit niet te doen, zal er een rechtszaak volgen. Van Hooijdonk is op de hoogte gesteld van de brief, maar heeft voorlopig besloten om niet te reageren en zich te beraden op een mogelijke reactie of rectificatie.