×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer John van 't Schip: "Persoonlijk verlies verandert alles"

Ajax-trainer John van 't Schip:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 december 2023 07:48 uur

Ajax-coach John van 't Schip heeft een heftige periode achter de rug. Het verlies van zijn geliefde vrouw Daniëlle heeft hem diep geraakt en heeft zijn kijk op het leven en zijn werk als trainer volledig veranderd. In een openhartig gesprek met het Algemeen Dagblad deelt hij zijn ervaringen en hoe deze hem hebben gevormd tot de persoon en trainer die hij vandaag de dag is.

Het is 2023 en John van 't Schip staat aan het roer van Ajax, een van de meest succesvolle voetbalclubs in Nederland. Maar achter zijn succesvolle carrière schuilt een groot verdriet. Het overlijden van zijn vrouw Daniëlle heeft hem op zijn grondvesten doen schudden en heeft hem gedwongen om alles in perspectief te zien.

In het interview met het Algemeen Dagblad vertelt Van 't Schip openhartig over de impact van deze trieste gebeurtenis op zijn leven. Hij spreekt over de rollercoaster van emoties die hij heeft doorgemaakt en hoe hij heeft moeten leren omgaan met het verlies. Het heeft hem doen beseffen dat er meer is dan alleen voetbal en dat het belangrijk is om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Als trainer heeft het verlies van Daniëlle ook zijn invloed gehad. Van 't Schip is meer empathisch geworden en begrijpt nu beter dat spelers niet alleen voetballers zijn, maar ook mensen met hun eigen persoonlijke uitdagingen. Hij heeft geleerd om een luisterend oor te bieden en om zijn spelers te steunen, zowel op als buiten het veld.

Hoewel het verdriet nog altijd aanwezig is, heeft Van 't Schip ook kracht geput uit deze moeilijke periode. Hij heeft geleerd om te relativeren en om te waarderen wat hij heeft. Het heeft hem sterker gemaakt als persoon en als trainer. Hij is vastberaden om het beste uit zijn spelers te halen en om successen te behalen, niet alleen voor zichzelf, maar ook als eerbetoon aan Daniëlle.

Het verhaal van John van 't Schip is een inspiratie voor velen. Het laat zien dat zelfs in de donkerste tijden, er altijd hoop is. Het herinnert ons eraan om te genieten van het leven en om de mensen om ons heen te koesteren. Als Ajax-coach blijft Van 't Schip zijn spelers motiveren en inspireren, met een hernieuwde passie en een diepere waardering voor het leven.