×
Home Nieuws Livescore

Opmerkelijke obstakels voor terugkeer Tagliafico naar Ajax: transfersom en salaris vormen struikelblok

Opmerkelijke obstakels voor terugkeer Tagliafico naar Ajax: transfersom en salaris vormen struikelblok
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 07:12 uur

Ajax worstelt met een mogelijke terugkeer van Nicolás Tagliafico naar de club, zo meldt De Telegraaf op een ingewikkelde manier. De ochtendkrant, die als eerste berichtte over de hereniging tussen Ajax en de linksback, weet dat de transfersom en het huidige salaris van Tagliafico een lastige hindernis kunnen vormen.

Ajax heeft concrete interesse getoond in Tagliafico, die zelf graag terug wil keren naar de club. Dit komt doordat zowel Anass Salah-Eddine als Owen Wijndal trainer Maurice Steijn nog niet hebben weten te overtuigen. Hierdoor is de club uitgekomen bij de ervaren Tagliafico. Echter, zijn huidige club Olympique Lyon is zeer tevreden over zijn prestaties en vraagt een afkoopsom die hoger ligt dan de 4,2 miljoen euro die Ajax een jaar geleden voor hem ontving.

Daarnaast zijn de looneisen van Tagliafico, die nog een contract heeft tot medio 2025 bij Lyon, op dit moment te hoog voor Ajax. De club is bezig met het verlagen van de salarissen en is niet meer bereid om dezelfde bedragen te betalen als in voorgaande jaren.

Als een terugkeer van Tagliafico uiteindelijk niet haalbaar blijkt te zijn, wordt de 21-jarige Gaston Avila gezien als alternatief. Royal Antwerp FC wil de linksback eigenlijk niet laten gaan, maar het geld dat ze zouden verdienen met de afkoopsom (naar verluidt twaalf miljoen euro) kunnen ze goed gebruiken om elders te investeren.

Avila, die in zijn debuutseizoen in België 26 wedstrijden heeft gespeeld, kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. Hierdoor kan hij ook dienen als back-up voor Hiroki Ito, die al geruime tijd aan Ajax wordt gelinkt. Ajax hoopt de Japanner nog steeds aan te trekken van VfB Stuttgart, maar een tegenvoorstel uit Duitsland laat al enkele dagen op zich wachten. De eerste twee biedingen van Mislintat en zijn team werden al geweigerd.