×

Varane's late kopgoal bezorgt Ten Hag een droomstart bij Manchester United!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 23:12 uur

Erik ten Hag heeft met Manchester United een vliegende start gemaakt in de Premier League. In een zinderende wedstrijd op Old Trafford was het Raphael Varane die de heldenrol op zich nam. Met een late kopgoal bezorgde de Fransman zijn team een 1-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers.

Opvallend genoeg ontbraken Donny van de Beek en Tyrell Malacia in de selectie van Manchester United. Daarentegen mochten voormalig Ajacieden Antony en Lisandro Martínez wel aan de aftrap verschijnen. Ook zomeraanwinst Mason Mount kreeg een basisplaats van Ten Hag. Aan de zijde van Wolverhampton zat oud-PSV'er Fábio Silva op de bank, maar hij mocht in de tweede helft nog invallen.

Doelman André Onana kreeg de kans om het doel te verdedigen en de Kameroener liet meteen van zich horen bij United. Wolverhampton was echter sterker in de eerste helft en kreeg diverse kansen. Onana stond echter op de juiste plek en wist veel ballen uit zijn doel te houden. De aanvallers van United lieten daarentegen weinig zien en er werd nauwelijks gevaar gecreëerd.

Het spelbeeld veranderde nauwelijks in de tweede helft. The Wolves kregen talloze kansen, maar Onana en het doelhout stonden een voorsprong voor de bezoekers in de weg. Uiteindelijk viel de goal tegen de verhouding in aan de andere kant. Aaron Wan-Bissaka gaf een perfecte voorzet op Varane, die van dichtbij kon koppen en scoorde.

United bleef kansen tegen krijgen, maar wist de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. In de slotfase betrad zelfs een fan het veld, maar die kon niets veranderen aan de situatie. De scheidsrechter daarentegen kon wel ingrijpen, nadat Onana in de slotfase een stevige overtreding maakte op Craig Dawson tijdens een voorzet. De doelman kwam ermee weg, aangezien er geen penalty tegen werd gegeven. Ten Hag zal niet tevreden zijn met het vertoonde spel van United, maar de eerste drie punten van het seizoen zijn binnen.