×
Home Nieuws Livescore

Manchester United-ster Harry Maguire op randje vertrek: West Ham United lonkt voor recordbedrag!

Manchester United-ster Harry Maguire op randje vertrek: West Ham United lonkt voor recordbedrag!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 19:00 uur

Harry Maguire op het punt om Manchester United te verlaten

Het lijkt erop dat Harry Maguire binnenkort afscheid neemt van Manchester United. De verdediger, die onlangs de aanvoerdersband verloor aan Bruno Fernandes, staat op het punt om een contract te tekenen bij West Ham United.

Erik ten Hag, de manager van Ajax, heeft aangegeven dat hij geen bezwaar heeft tegen de overstap van de Engelsman. Ten Hag kan hem namelijk geen gegarandeerde basisplaats bieden. "Hij heeft absoluut de kwaliteiten om een wereldklasse centrale verdediger te zijn", aldus Ten Hag in een interview met de BBC. "Hij is de beste verdediger van het Engelse nationale team, dus waarom zou hij dat niet voor ons kunnen zijn? Maar hij moet het wel laten zien. Als hij niet het vertrouwen heeft om zich terug te vechten in het elftal, dan moet hij gaan. Maar ik ben blij met hem."

Maguire staat momenteel achter Lisandro Martínez, Raphaël Varane en Victor Lindelöf in de hiërarchie van verdedigers. Als alle partijen tot een akkoord komen, zou de overstap naar West Ham United ongeveer 35 miljoen euro kosten, zo meldt The Guardian. Dit betekent dat Manchester United een aanzienlijk verlies zal lijden. In 2019 betaalden The Red Devils nog 87 miljoen euro voor Maguire, waarmee hij destijds de duurste verdediger aller tijden werd.

Een obstakel voor de overstap is het salaris van Maguire. Bij West Ham zou de dertigjarige verdediger minder gaan verdienen en hierover zijn de partijen het nog niet eens. Manchester United zou nu bereid zijn om het verlies in salaris te compenseren door Maguire een afkoopsom mee te geven. Er worden naar verluidt gesprekken gevoerd om tot een overeenkomst te komen.