×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord-verdediger geschorst na dramatische rode kaart: mist belangrijke wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Almere City FC!

Feyenoord-verdediger geschorst na dramatische rode kaart: mist belangrijke wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Almere City FC!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 18:48 uur

Bart Nieuwkoop zal de komende twee wedstrijden van Feyenoord in de Eredivisie moeten missen. Het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal is op maandag geaccepteerd.

Nieuwkoop heeft een schorsing van drie wedstrijden opgelegd gekregen, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. Zowel Feyenoord als de rechtsback hebben de KNVB laten weten akkoord te gaan met het voorstel. Hierdoor zal Nieuwkoop niet kunnen deelnemen aan de competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Almere City FC.

In de seizoensouverture tegen Fortuna Sittard ontving Nieuwkoop afgelopen zondag een rode kaart. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf aanvankelijk geel voor de overtreding op Iñigo Córdoba, maar na het bekijken van de beelden op advies van de VAR, besloot Dieperink de straf aan te passen.

Als gevolg hiervan moest Feyenoord de rest van de wedstrijd met tien man spelen. Op het moment van de rode kaart stond het nog 0-0 in De Kuip en dit bleef ook de eindstand na bijna anderhalf uur spelen.

De rentree van Nieuwkoop in De Kuip was dus dramatisch, met een rode kaart na een VAR-check. Feyenoord moest verder met tien man. #feyfor