×
Home Nieuws Livescore

Ajax lijdt verrassende nederlaag tegen Go Ahead Eagles in geheime oefenwedstrijd!

Ajax lijdt verrassende nederlaag tegen Go Ahead Eagles in geheime oefenwedstrijd!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 18:24 uur

Ajax heeft maandagmiddag een verrassende nederlaag geleden in een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op het trainingscomplex De Toekomst werden de wisselspelers van Ajax met 0-1 verslagen door de reserves uit Deventer.

Met bijna het volledige basiselftal van afgelopen zaterdag aanwezig, trad Ajax aan tegen Go Ahead op hun eigen terrein in Amsterdam. Opvallend genoeg was Calvin Bassey aanwezig langs de zijlijn. Hij maakte eerder deze zomer de overstap naar Fulham. De Amsterdammers begonnen de wedstrijd met de nieuwe aanwinsten Diant Ramaj en Carlos Forbs. Van de A-selectie speelden ook Jorge Sánchez, Owen Wijndal, Davy Klaassen en Steven Berghuis mee.

Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Silvano Vos, Christian Rasmussen en Mika Godts stonden ook in de basisopstelling. Halverwege de eerste helft kwam Go Ahead op voorsprong dankzij een fout van Berghuis. De ploeg uit Deventer hield zich uitstekend staande in Amsterdam en hoefde weinig kansen weg te geven.

Aan het einde van de wedstrijd raakte Ajax nog de paal, terwijl Go Ahead-aanvaller Dario Serra een goede kans kreeg om de score uit te breiden. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Deze besloten oefenwedstrijd liet zien dat Go Ahead Eagles in staat is om Ajax te verslaan, zij het met een beetje geluk. De beelden van de wedstrijd tonen de teleurstelling bij Ajax en de vreugde bij Go Ahead. Het is een les voor Ajax om niet te onderschatten tegenstanders serieus te nemen, zelfs in oefenwedstrijden.