×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag's rooksignalen: Boymans' geheim bij FC Utrecht

Ten Hag's rooksignalen: Boymans' geheim bij FC Utrecht
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 december 2023 15:32 uur

Voormalig FC Utrecht-speler Ruud Boymans en huidige Manchester United-manager Erik ten Hag hadden een bijzondere band tijdens hun gezamenlijke tijd bij de Nederlandse club. Ten Hag was zich er terdege van bewust dat Boymans een liefhebber was van een rokertje op zijn tijd. Opmerkelijk genoeg heeft dit nooit voor enige wrijving gezorgd tussen de twee.

In een tijd waarin roken steeds meer in de ban wordt gedaan, was het opmerkelijk dat Ten Hag nooit een probleem maakte van Boymans' rookgewoonten. Terwijl andere trainers en managers hun spelers streng aanspraken op hun levensstijl, leek Ten Hag de andere kant op te kijken als het ging om Boymans' nicotineverslaving.

Het is niet duidelijk waarom Ten Hag zo toegeeflijk was ten opzichte van Boymans' rookgedrag. Sommigen speculeren dat het te maken had met een diepere vriendschap tussen de twee, terwijl anderen suggereren dat Ten Hag simpelweg pragmatisch was en zich realiseerde dat Boymans' prestaties op het veld niet werden beïnvloed door zijn rookgewoonten.

Wat de reden ook was, het is een opmerkelijk feit dat Ten Hag nooit een probleem heeft gemaakt van Boymans' rookgedrag. In een tijd waarin gezondheid en fitheid hoog in het vaandel staan, lijkt Ten Hag een uitzondering te zijn geweest in het accepteren van een rokende speler.