×
Home Nieuws Livescore

Van Basten verdedigt kritiek, maar prijst Ajax-rechtsback Rensch

Van Basten verdedigt kritiek, maar prijst Ajax-rechtsback Rensch
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 december 2023 23:48 uur

Voormalig voetbalicoon Marco van Basten heeft gisteravond tijdens een spraakmakend optreden bij het populaire televisieprogramma Rondo zijn visie gegeven op de recente uitspraken van de jonge Ajax-rechtsback Devyne Rensch. Rensch, die zichzelf niet bepaald op zijn mondje gevallen mag noemen, had namelijk de moed gehad om kritiek te uiten op de legendarische oud-spits. Van Basten, altijd bereid om zijn mening te delen, reageerde op zijn kenmerkende wijze.

In zijn betoog benadrukte Van Basten het belang van mentale weerbaarheid bij spelers van de Amsterdamse club. Hij stelde dat het noodzakelijk is dat Ajax-voetballers bestand zijn tegen de onvermijdelijke kritiek die hen ten deel valt. Echter, de voormalige topscorer van het Nederlands elftal kon het niet laten om ook zijn waardering uit te spreken voor de jonge verdediger.

Met een vleugje bewondering in zijn stem prees Van Basten Rensch voor zijn moed om zijn mening te uiten. Hij erkende dat het niet altijd gemakkelijk is om jezelf uit te spreken, vooral wanneer het gaat om een voetbalgrootheid als Van Basten. Desondanks gaf hij aan dat hij de kritiek van Rensch niet als persoonlijke aanval beschouwt, maar eerder als een teken van ambitie en gedrevenheid.

De voormalige Ajax-ster benadrukte dat het juist deze ambitie is die spelers naar een hoger niveau kan tillen. Hij moedigde Rensch aan om zijn eigen weg te blijven volgen en zich niet te laten ontmoedigen door de mening van anderen. Van Basten, die zelf bekendstaat om zijn ongekende passie en toewijding, weet als geen ander hoe belangrijk het is om vastberaden te blijven in het nastreven van je doelen.

Met zijn reactie heeft Van Basten wederom bewezen dat hij niet bang is om zijn mening te geven en dat hij altijd bereid is om jonge talenten te ondersteunen. Zijn woorden zullen ongetwijfeld een inspiratiebron zijn voor Rensch en andere spelers die te maken krijgen met kritiek. Het is duidelijk dat Van Basten, ondanks zijn eigen glansrijke carrière, altijd oog heeft voor de volgende generatie voetballers en hen wil helpen groeien, zowel op als buiten het veld.