×
Home Nieuws Livescore

Van der Meijde: Van 't Schip's afwezigheid schaadt Ajax's scherpte

Van der Meijde: Van 't Schip's afwezigheid schaadt Ajax's scherpte
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 18 december 2023 22:08 uur

Voormalig voetbalster Andy van der Meijde heeft onlangs zijn gedachten laten gaan over de opmerkelijke afwezigheid van John van 't Schip tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. Volgens Van der Meijde heeft deze afwezigheid een negatieve invloed gehad op de scherpte van de spelers van de Amsterdammers.

In een verrassende wending deelde ook voetballegende Wesley Sneijder zijn verbazing over het optreden van Ajax, maar hij legt de schuld van het puntverlies bij een gebrek aan kwaliteit.

Van der Meijde, bekend om zijn onconventionele kijk op het spel, suggereert dat de afwezigheid van Van 't Schip een domino-effect heeft veroorzaakt binnen het team van Ajax. Hij beweert dat de spelers zonder de aanwezigheid van hun coach minder gefocust waren en daardoor niet op hun best presteerden.

Sneijder, die altijd bekend heeft gestaan om zijn eerlijkheid, is van mening dat de spelers van Ajax simpelweg niet de benodigde kwaliteit bezitten om consistent goede resultaten te behalen. Hij benadrukt dat het puntverlies niet alleen te wijten is aan de afwezigheid van Van 't Schip, maar dat er ook fundamentele problemen zijn binnen het team.

Deze controversiële uitspraken van Van der Meijde en Sneijder hebben de voetbalwereld op zijn kop gezet. Terwijl sommigen de mening van Van der Meijde steunen en geloven dat de afwezigheid van Van 't Schip een grote rol heeft gespeeld, zijn er ook anderen die het standpunt van Sneijder delen en vinden dat de spelers simpelweg niet goed genoeg zijn.

Het blijft echter de vraag of de afwezigheid van Van 't Schip daadwerkelijk zo'n grote impact heeft gehad op de prestaties van Ajax. Het is duidelijk dat er binnen het team van de Amsterdammers enkele zaken moeten worden aangepakt om weer op het gewenste niveau te komen.