×
Home Nieuws Livescore

Van Hooijdonk enthousiast: Ajax haalt absolute topspits in huis!

Van Hooijdonk enthousiast: Ajax haalt absolute topspits in huis!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 15:24 uur

Pierre van Hooijdonk is razend enthousiast over de aanstaande komst van Chuba Akpom naar Ajax. Volgens de voormalige spits haalt de club met Akpom een absolute topspits binnen, zelfs naar Eredivisie maatstaven. De Engelse aanvaller staat momenteel nog onder contract bij Middlesbrough, maar een overstap naar Amsterdam lijkt aanstaande.

Naar verluidt zal Akpom maandag naar Amsterdam vliegen, waar hij na een medische keuring een contract voor vijf jaar zal ondertekenen. De 27-jarige spits wist afgelopen seizoen maar liefst 28 keer het net te vinden in het Championship.

Van Hooijdonk is erg positief over de aanstaande transfer. "Absoluut een geweldige aanwinst. Hij is fysiek sterk, groot, atletisch, snel, tweebenig en kan fantastisch koppen. Maar het belangrijkste is dat hij echt de ruimte achter de verdediging zoekt en niet zoals Brobbey constant in de tegenstander hangt. Hij wacht echt op de steekpasses. Ik heb zijn goals bekeken en de kwaliteit spat ervan af. Dit is echt een versterking als hij komt", aldus de oud-spits bij NOS Studio Voetbal.

Bij Ajax zal Akpom de concurrentie aangaan met Brobbey, die in de seizoensopener tegen Heracles Almelo (4-1) nog niet helemaal scherp was. Trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat waren vastberaden om voor het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus nog een spits aan de selectie toe te voegen.