×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft: Akom, een excentrieke spits met potentie!

Wim Kieft: Akom, een excentrieke spits met potentie!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2023 23:48 uur

Voormalig voetbalicoon Wim Kieft heeft zijn gedachten laten gaan over de ongrijpbare voetbalkwaliteit van Chuba Akom, die hij omschrijft als een "excentrieke aanvaller". Met een scherp oog voor detail heeft Kieft opgemerkt dat deze onconventionele spits een waardevolle aanwinst kan zijn voor Ajax, maar hij schroomt niet om ook kritisch te zijn na de recente wedstrijd tegen AEK Athene.

In zijn kenmerkende stijl van analyseren, heeft Kieft de unieke eigenschappen van Akom onder de loep genomen. Hij beschrijft de Engelsman als een speler die zich onderscheidt van de rest, een ware buitenbeentje in het voetbaluniversum. Met zijn onvoorspelbare bewegingen en onorthodoxe speelstijl weet Akom de verdediging van de tegenstander keer op keer te verrassen.

Kieft erkent dat deze aparte speelstijl voordelen kan bieden voor Ajax. De onvoorspelbaarheid van Akom kan de tegenstander in verwarring brengen en ruimte creëren voor zijn medespelers. Het vermogen van Akom om zichzelf in de meest onwaarschijnlijke posities te manoeuvreren, maakt hem een lastige speler om te verdedigen.

Echter, na de recente confrontatie met AEK Athene, heeft Kieft ook enige kritiek geuit op de Engelse aanvaller. Hij benadrukt dat Akom soms te veel risico neemt en daardoor kostbare kansen laat liggen. Kieft roept Akom op om zijn spel te verfijnen en meer geduld te tonen in het beslissende moment.

Al met al is het duidelijk dat Wim Kieft onder de indruk is van de unieke kwaliteiten van Chuba Akom. Zijn aparte speelstijl kan Ajax zeker ten goede komen, maar er is nog ruimte voor verbetering. Als Akom zijn onconventionele talenten weet te combineren met meer geduld en finesse, kan hij uitgroeien tot een onmisbare schakel in het succes van Ajax.