×
Home Nieuws Livescore

FC Twente slaat toe met sensationele transfer: Alec Van Hoorenbeeck versterkt verdediging en brengt vuurwerk naar Enschede!

FC Twente slaat toe met sensationele transfer: Alec Van Hoorenbeeck versterkt verdediging en brengt vuurwerk naar Enschede!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 07:48 uur

FC Twente heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe aanwinst: de mysterieuze Alec Van Hoorenbeeck. Deze 24-jarige linkercentrale verdediger is momenteel nog verbonden aan KV Mechelen, maar Twente hoopt hem spoedig aan hun team toe te voegen. Van Hoorenbeeck heeft nog een contract tot de zomer van 2026, maar dat lijkt Twente niet te weerhouden.

Na het vertrek van Julio Pleguezuelo naar Plymouth Argyle is Twente dringend op zoek naar een linksbenige verdediger. En Van Hoorenbeeck lijkt de perfecte kandidaat om deze vacature te vervullen. Het nieuws van Twente's interesse werd bekendgemaakt door TC/Tubantia op zondagavond, en De Telegraaf meldt op maandagochtend dat de deal zich in de afrondende fase bevindt.

Het is nog onduidelijk welk bedrag Twente bereid is over te maken aan Mechelen om Van Hoorenbeeck los te weken. Het interessante aan Van Hoorenbeeck is dat hij ook als linksback kan spelen. Twente heeft al Gijs Smal op die positie, maar door een vervelende kuitblessure is hij momenteel niet beschikbaar. Hierdoor wordt Van Hoorenbeeck gezien als een serieuze kanshebber om voorlopig deze positie in te vullen.

Van Hoorenbeeck is geen onbekende in Nederland. In het seizoen 2020/2021 speelde hij op huurbasis voor Helmond Sport. Nu lijkt hij klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij FC Twente. De supporters zijn in ieder geval razend benieuwd naar wat deze mysterieuze Belgische verdediger te bieden heeft.