×
Home Nieuws Livescore

Victor Osimhen verkiest Napoli boven exorbitant aanbod en verlengt contract met Serie A-kampioen!

Victor Osimhen verkiest Napoli boven exorbitant aanbod en verlengt contract met Serie A-kampioen!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 07:36 uur

Victor Osimhen verkiest trouw aan SSC Napoli boven alles. De 24-jarige spits heeft een buitensporig aanbod van Al Hilal afgeslagen en zal zijn contract bij de Serie A-kampioen met één seizoen verlengen.

Volgens Gianluca Di Marzio en de Italiaanse tak van Sky zal Osimhen, zodra alle formaliteiten zijn afgerond, tot de zomer van 2026 in Napels blijven. Al Hilal heeft de afgelopen tijd twee aanbiedingen gedaan, terwijl Osimhen ook hoog op het verlanglijstje van Bayern München stond. Napoli is er echter in geslaagd om de interesse af te wenden. De Nigeriaan zal meer dan tien miljoen euro netto per seizoen gaan verdienen.

In de nieuwe overeenkomst van Osimhen is een afkoopclausule van 150 miljoen euro opgenomen. Deze clausule is vanaf 2024 van toepassing voor buitenlandse clubs en vanaf 2025 ook voor Italiaanse clubs. Osimhen, die in september 2020 voor 75 miljoen euro overkwam van Lille OSC, speelde een belangrijke rol bij het behalen van de eerste landstitel van Napoli deze eeuw.

Osimhen wist maar liefst 26 keer te scoren in 32 Serie A-wedstrijden. In de Champions League was hij in zes wedstrijden vijfmaal trefzeker.