×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft verbaasd over keuze Van 't Schip voor jonge aanvoerder Ajax

Wim Kieft verbaasd over keuze Van 't Schip voor jonge aanvoerder Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2023 09:08 uur

In een opmerkelijke zet heeft John van 't Schip, de coach van Ajax, besloten om de zeventienjarige Jorrel Hato als aanvoerder aan te wijzen tijdens de wedstrijd tegen AEK Athene. Deze keuze heeft echter tot enige verbazing geleid bij voetbalanalist Wim Kieft.

Tijdens de nabeschouwing bij Veronica heeft Kieft zijn twijfels geuit over de beweegredenen van Van 't Schip. Hij vraagt zich af wat de reden is geweest om juist Hato de aanvoerdersband te geven, vooral omdat ervaren spelers zoals Steven Bergwijn en Steven Berghuis afwezig waren.

De keuze voor een jongeling als aanvoerder is ongetwijfeld gedurfd te noemen. Hato, die slechts zeventien jaar oud is, staat nog aan het begin van zijn carrière en heeft nog niet veel ervaring op het hoogste niveau. Toch heeft Van 't Schip het vertrouwen in hem uitgesproken door hem deze verantwoordelijke rol toe te kennen.

Het is duidelijk dat Van 't Schip gelooft in de potentie van Hato en hem de kans wil geven om te groeien en zich te ontwikkelen als leider binnen het team. Wellicht ziet hij in Hato een natuurlijk leiderschap en de juiste mentaliteit om de spelersgroep te inspireren.

Hoewel Kieft zijn bedenkingen heeft, is het belangrijk om te benadrukken dat het aanvoerderschap niet alleen afhangt van leeftijd of ervaring. Het gaat ook om persoonlijkheid, charisma en het vermogen om het beste uit het team te halen. Misschien heeft Van 't Schip juist deze eigenschappen gezien in Hato.

Het is nu aan Hato om te bewijzen dat hij deze rol waardig is. Als jonge aanvoerder zal hij ongetwijfeld voor de nodige uitdagingen komen te staan, maar met de steun van zijn teamgenoten en de begeleiding van Van 't Schip kan hij zich ontwikkelen tot een inspirerende leider.

De keuze van Van 't Schip om Hato als aanvoerder aan te wijzen, mag dan wel verrassend zijn, maar het is een teken van vertrouwen in de jeugd en de toekomst van Ajax. Het is een gedurfde zet die de potentie heeft om Hato's carrière een vliegende start te geven en hem te laten uitgroeien tot een van de grote namen in het Nederlandse voetbal.