×
Home Nieuws Livescore

Jorrel Hato verrassend aanvoerder Ajax, taalbarrière reden volgens Van 't Schip

Jorrel Hato verrassend aanvoerder Ajax, taalbarrière reden volgens Van 't Schip
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2023 06:48 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen, nam Jorrel Hato de rol van aanvoerder op zich tijdens de laatste wedstrijd van Ajax. Ondertussen, onder de leiding van Maurice Steijn, werd Josip Sutalo benoemd tot de derde captain in afwezigheid van zowel Steven Berghuis als Steven Bergwijn. Deze keuze van trainer John van 't Schip is niet zonder reden.

Van 't Schip heeft zijn beslissing gebaseerd op een aantal factoren, waarvan de taalbarrière er één is. Hoewel dit voor Steijn geen probleem leek te zijn, heeft Van 't Schip besloten dat het een belangrijke overweging is bij het kiezen van een aanvoerder. Het vermogen om effectief te communiceren en de teamdynamiek te bevorderen, zijn cruciale aspecten van het leiderschap op het veld.

Met Hato als aanvoerder hoopt Van 't Schip een nieuwe dynamiek te creëren binnen het team. De jonge speler heeft bewezen een sterke persoonlijkheid te hebben en heeft indruk gemaakt met zijn leiderschapskwaliteiten. Hoewel hij misschien niet de meest voor de hand liggende keuze was, gelooft Van 't Schip dat Hato de juiste persoon is om de rol van aanvoerder op zich te nemen.

Aan de andere kant heeft Steijn gekozen voor Sutalo als tijdelijke captain. Met Berghuis en Bergwijn afwezig, was het belangrijk om een ervaren speler te hebben die het team kon leiden. Sutalo heeft bewezen een betrouwbare en toegewijde speler te zijn, en Steijn vertrouwt erop dat hij de verantwoordelijkheid van de aanvoerder op zich kan nemen.

Deze onverwachte veranderingen in het leiderschap binnen beide teams zullen ongetwijfeld invloed hebben op de dynamiek en prestaties op het veld. Het is nu aan Hato en Sutalo om hun teams te leiden en te inspireren, terwijl ze de uitdagingen van de taalbarrière en de afwezigheid van belangrijke spelers overwinnen.