×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez haalt keihard uit naar Brian Brobbey: 'Hij wordt nooit de nieuwe Huntelaar!'

Kenneth Perez haalt keihard uit naar Brian Brobbey: 'Hij wordt nooit de nieuwe Huntelaar!'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 07:12 uur

Brian Brobbey wordt bekritiseerd door Kenneth Perez vanwege zijn gebrek aan ontwikkeling. De Ajax-analist is niet te spreken over de afwerking van de jonge spits en twijfelt eraan of hij ooit in de voetsporen van Klaas-Jan Huntelaar zal treden.

Ajax behaalde afgelopen zaterdag een overtuigende 4-1 overwinning op Heracles Almelo. Brobbey wist echter niet tot scoren te komen. "Ik zie wel potentie, maar ik merk geen verschil met zijn eerdere periodes of met vorig jaar", begint Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Hij heeft zich niet verbeterd. Hij mist nog steeds vaak als hij moet afwerken, en dat is geen goed teken. Ik schrijf hem nog niet af, maar ik denk niet dat hij ooit een Klaas-Jan Huntelaar zal worden."

Perez is van mening dat Brobbey beter met zijn kansen moet omgaan. "Acht kansen en twee doelpunten is leuk en aardig in de jeugd, maar op het hoogste niveau krijg je natuurlijk minder kansen. En dan heb ik het niet alleen over de Eredivisie, maar ook over de Europese ambities van Ajax. Die heeft Ajax zeker."

"Brobbey heeft alle potentie om een goede spits te worden. Maar er is één ding dat hij mist: de kalmte voor het doel", aldus Perez. "Dat is een van de belangrijkste eigenschappen die een spits nodig heeft om veel doelpunten te maken." De voormalig middenvelder heeft advies voor de jonge Ajax-aanvaller. "Je kunt dit alleen verbeteren door te oefenen op je afwerking tijdens de training, zodat je daar altijd op kunt vertrouwen."