×
Home Nieuws Livescore

"Willem van Hanegem verbaasd over gedrag Maurice Steijn tijdens Ajax - Heracles: 'Overleg met Maduro kostte bijna de helft van de wedstrijd'"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 22:36 uur

Willem van Hanegem verbaasd over gedrag Maurice Steijn tijdens Ajax - Heracles Almelo (4-1)

In een opmerkelijke wending heeft voetballegende Willem van Hanegem zijn verbazing geuit over het gedrag van Maurice Steijn tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo. Volgens de voormalige speler en coach was de trainer van Ajax iets te veel in overleg met assistent-trainer Hedwiges Maduro. Van Hanegem vraagt zich af waar ze het in hemelsnaam zo uitgebreid over kunnen hebben.

"Steijn moet oppassen dat hij niet de helft van de wedstrijd mist door al dat overleg met Maduro", aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Ik bedoel, wat valt er zoveel te bespreken? Het is opmerkelijk om te zien hoeveel tijd ze samen doorbrengen tijdens de wedstrijd."

Naast zijn kritiek op Steijn, is Van Hanegem ook positief over de kansen van Ajax in het komende seizoen. Hij gelooft dat de club, mits ze nog wat versterkingen binnenhalen, serieus kan meedoen om de titel.

"Ajax kan zeker verder komen", vervolgt Van Hanegem. "Natuurlijk was het nog niet bijzonder wat ze lieten zien tegen Heracles, maar laten we niet vergeten dat Ajax spelers heeft die wedstrijden kunnen beslissen. Steijn heeft echter het voordeel dat mensen zijn gaan geloven dat Ajax een soort FC Emmen is geworden. Maar als de technisch directeur nog wat spelers vastlegt, dan doen ze gewoon mee."

Met zijn scherpe analyse en ongezouten mening blijft Van Hanegem een prominente stem in het Nederlandse voetbal. Zijn kritiek op Steijn en zijn optimisme over Ajax zullen ongetwijfeld voor discussie zorgen binnen de voetbalwereld.