×
Home Nieuws Livescore

Van 't Schip looft Rensch en Brobbey als Ajax-leiders

Van 't Schip looft Rensch en Brobbey als Ajax-leiders
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 13 december 2023 17:16 uur

In een sprankelende persconferentie heeft de charismatische Ajax-coach, John van 't Schip, uitgebreid gesproken over de opmerkelijke transformatie van de jonge voetbaltalent Devyne Rensch. Ondanks de aanvankelijke kritiek die hij te verduren kreeg, heeft Rensch zich de laatste weken ontpopt tot een onmisbare schakel binnen het team van de Amsterdammers.

Van 't Schip, altijd bereid om zijn spelers te beschermen, liet geen kans onbenut om de lofzang op Rensch voort te zetten. Met een glinstering in zijn ogen sprak hij vol bewondering over de immense groei en ontwikkeling die de jonge verdediger heeft doorgemaakt. "Deze jongen heeft een ongelooflijke veerkracht getoond. Hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en bewezen dat hij een vaste waarde is binnen ons team. Zijn toewijding en vastberadenheid zijn bewonderenswaardig", aldus de trotse coach.

Naast het bespreken van Rensch's opmerkelijke prestaties, kon Van 't Schip het niet nalaten om in te gaan op de recente kritiek van niemand minder dan Marco van Basten. De voormalige voetballegende had zowel Rensch als Brian Brobbey onder de loep genomen en zijn bedenkingen geuit over hun spel.

Met een vleugje ondeugendheid in zijn stem, pareerde Van 't Schip de kritiek met een knipoog. "Marco heeft natuurlijk een scherp oog voor talent, maar ik denk dat hij in dit geval iets over het hoofd heeft gezien. Rensch en Brobbey zijn jonge spelers die zichzelf bewijzen op het hoogste niveau. Ze hebben de potentie om Ajax bij de hand te nemen en ik ben ervan overtuigd dat ze dat ook zullen doen."

Met deze woorden zette Van 't Schip de puntjes op de i en liet hij zien dat hij vol vertrouwen is in de jonge garde van Ajax. De Amsterdammers kunnen dan ook rekenen op een stralende toekomst, waarin spelers als Rensch en Brobbey de leiding zullen nemen en de club naar nieuwe successen zullen leiden.