×
Home Nieuws Livescore

Jonge Hato leidt Ajax in cruciale Europa League clash

Jonge Hato leidt Ajax in cruciale Europa League clash
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 13 december 2023 15:16 uur

In een verrassende wending zal Jorrel Hato morgen de leiding nemen als kapitein van Ajax in de cruciale Europa League-confrontatie tegen AEK Athene. Deze jonge, opkomende verdediger krijgt de eer om de aanvoerdersband te dragen, nadat zowel Steven Bergwijn als Steven Berghuis verstek moeten laten gaan.

De keuze van trainer John van 't Schip om Hato als aanvoerder aan te wijzen, heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. Met zijn jeugdige leeftijd en relatieve onervarenheid in het team, is het een gedurfde zet van de coach. Maar Van 't Schip is ervan overtuigd dat Hato de juiste persoon is om de leiding te nemen in deze belangrijke wedstrijd.

Hato zelf is uiteraard vereerd met het vertrouwen dat in hem gesteld wordt. "Het is een enorme eer om de aanvoerdersband te dragen bij zo'n prestigieuze club als Ajax", verklaarde de jonge verdediger. "Ik zal er alles aan doen om mijn teamgenoten te inspireren en te motiveren, en om de overwinning binnen te halen."

De afwezigheid van Bergwijn en Berghuis zal ongetwijfeld een aderlating zijn voor Ajax, maar Hato is vastberaden om het team naar de overwinning te leiden. Met zijn onverschrokkenheid en vastberadenheid op het veld, heeft hij al indruk gemaakt op zijn medespelers en de technische staf.

De wedstrijd tegen AEK Athene belooft een spannende strijd te worden, waarin Ajax alles op alles zal zetten om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Met Jorrel Hato aan het roer, kunnen de fans van Ajax rekenen op een gedreven en gepassioneerd team dat tot het uiterste zal gaan om de overwinning veilig te stellen.