×
Home Nieuws Livescore

"Breaking: Ajax haalt topscorer Chuba Akpom binnen na verrassende wending in transferstrijd!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 20:24 uur

Ajax kan de kurk van de champagne laten knallen, want de weg naar Chuba Akpom is vrijgekomen! De ontwikkelingen rondom de Ajax-doelwit volgen elkaar in een razend tempo op. RC Lens heeft zich teruggetrokken, waardoor de Amsterdammers nu vrij spel hebben.

Eerder op zondagavond bracht Sky Sports het nieuws naar buiten dat Middlesbrough akkoord was gegaan met zowel Ajax als Lens over een transfer van Akpom. Nu blijkt echter dat Ajax aan het langste eind trekt. De 27-jarige spits heeft toestemming gekregen om naar Nederland af te reizen en zijn transfer naar Ajax af te ronden. Maandag zal hij medisch gekeurd worden en daarna zal hij een vijfjarig contract ondertekenen.

Ajax heeft Lens dus afgetroefd en betaalt Middlesbrough een bedrag van twaalf miljoen euro, plus nog eens twee miljoen euro aan bonussen. Akpom, die zijn jeugdopleiding bij Arsenal doorliep, was vorig seizoen topscorer in het Championship met 28 doelpunten. In 2018 verliet de Engelsman Arsenal definitief na verschillende huurperiodes en ging hij naar PAOK Saloniki. Sinds 2020 speelde hij bij Middlesbrough.

In Amsterdam zal Akpom de concurrentie aangaan met Brian Brobbey. Trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat zijn blij met deze gewenste versterking, aangezien ze koste wat kost voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe spits aan de selectie wilden toevoegen.