×
Home Nieuws Livescore

Bayern München zoekt vijf nieuwe keepers voor Neuer's opvolging

Bayern München zoekt vijf nieuwe keepers voor Neuer's opvolging
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 december 2023 12:32 uur

In een verrassende wending heeft Bayern München zijn oog laten vallen op maar liefst vijf potentiële vervangers voor de legendarische doelman Manuel Neuer. De Duitse Rekordmeister is vastberaden om een naadloze overgang te garanderen en heeft daarom een uitgebreide lijst samengesteld met veelbelovende keepers.

Volgens bronnen bij Sky Sports Deutschland behoren Alexander Nübel, momenteel uitgeleend aan VfB Stuttgart, en Daniel Peretz, een talent uit eigen stal, tot de topkandidaten. Beide keepers hebben indruk gemaakt met hun uitstekende reflexen en ongeëvenaarde focus onder de lat.

Maar daar houdt het niet op. Bayern heeft ook zijn oog laten vallen op internationale doelwachters die hun sporen hebben verdiend in andere competities. Zo wordt Mike Maignan, momenteel actief bij AC Milan, beschouwd als een serieuze optie. Met zijn indrukwekkende atletisch vermogen en ongeëvenaarde leiderschap zou hij een waardevolle aanwinst zijn voor de Duitse grootmacht.

Daarnaast heeft Bayern ook interesse getoond in Gregor Kobel, die momenteel zijn kunsten vertoont bij Borussia Dortmund. Met zijn katachtige reflexen en onverschrokkenheid in het doel heeft hij de aandacht getrokken van de Bayern-scouts. Het zou een gedurfde zet zijn om een speler van een directe concurrent aan te trekken, maar Bayern is vastbesloten om de beste opties te verkennen.

Tot slot is er ook nog Guillaume Restes, een opkomend talent van Toulouse. Hoewel hij misschien nog niet zo bekend is bij het grote publiek, heeft hij met zijn onorthodoxe stijl en onvoorspelbare reddingen de aandacht getrokken van de Bayern-leiding. Ze zien in hem een ruwe diamant die ze kunnen vormen tot een toekomstige ster.

Met deze vijf potentiële vervangers heeft Bayern München een luxeprobleem op het gebied van keepers. Het zal een moeilijke beslissing worden om de juiste keuze te maken, maar één ding is zeker: Der Rekordmeister zal er alles aan doen om de erfenis van Manuel Neuer op gepaste wijze voort te zetten.