×

"Almere City's droomdebuut in Eredivisie eindigt in teleurstelling tegen FC Twente - Twente zegeviert met 1-4!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 18:48 uur

Almere City, de nieuwkomer in de Eredivisie, had zondagmiddag geen geluk in hun eerste wedstrijd van het seizoen 2023/24 tegen FC Twente. Ondanks dat trainer Alex Pastoor's team af en toe flink weerstand bood, waren het uiteindelijk de Tukkers die met 1-4 zegevierden.

Lance Duijvesteijn, die vorig seizoen een belangrijke rol speelde in het succes van Almere in de Keuken Kampioen Divisie, begon niet in de basis en moest plaatsnemen op de bank. Aan de kant van Twente keerde Sem Steijn terug in de basis, terwijl zijn vader Maurice (Ajax-trainer, red.) aandachtig toeschouwer was.

De fans in het Yanmar Stadion, dat plaats biedt aan 4501 mensen, werden in de eerste helft niet getrakteerd op een spectaculair schouwspel. Almere hield verdedigend goed stand, maar kon aanvallend niet veel laten zien. Twente kreeg wel twee aardige kansen via Manfred Ugalde en Daan Rots, maar wist niet te scoren.

De tweede helft was een stuk vermakelijker. In de 59e minuut namen de bezoekers uit Enschede de leiding. Verdediger Robin Pröpper scoorde uit een ingestudeerde hoekschop. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor Twente. Michel Vlap kon de bal inlopen en tegen de touwen schieten.

Het leek even alsof Almere het opgaf, maar niets was minder waar. Danny Post zorgde met een schitterend en historisch doelpunt (de eerste Eredivisie-goal ooit voor Almere City) ervoor dat de Flevolanders terugkwamen in de wedstrijd. De middenvelder, die zijn 100e wedstrijd op het hoogste niveau speelde, liet Lars Ünnerstall kansloos.

Helaas bleek zijn doelpunt niet genoeg om een comeback te bewerkstelligen. Het slotakkoord was voor de Tukkers. Invaller Ricky van Wolfswinkel maakte na goed voorbereidend werk van Rots de 1-3, waarna de spits ook nog voor de 1-4 zorgde. Voor Twente, dat komende donderdag alweer tegen Riga FC moet spelen, was dit de eerste overwinning van het seizoen.

In zijn 100e Eredivisie-wedstrijd maakte Danny Post het allereerste doelpunt voor Almere City op het hoogste niveau. Een geweldige prestatie!