×
Home Nieuws Livescore

"Feyenoord-trainer Slot teleurgesteld na valse start: Rode kaart en puntverlies tegen Fortuna Sittard!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 18:00 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot had gehoopt op een spectaculair begin van het nieuwe seizoen, maar de realiteit bleek anders. De Rotterdammers slaagden er niet in om Fortuna Sittard te verslaan in hun eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, die plaatsvond in eigen huis. Het eindigde in een teleurstellende 0-0.

Het tij keerde al snel tegen Feyenoord toen Bart Nieuwkoop binnen 25 minuten een rode kaart kreeg en de ploeg met een man minder verder moest. Ondanks deze tegenslag weigert Slot de remise toe te schrijven aan het numerieke nadeel. "Het is niet zo simpel als dat", zegt hij tegen ESPN. "Het verlies van punten kan niet alleen worden toegeschreven aan de beslissing van de scheidsrechter. Zelfs met tien man hebben we kansen gehad om met drie punten naar huis te gaan. Ik kan de jongens niets verwijten, ze hebben tot het einde gestreden."

Slot geeft toe dat Nieuwkoop terecht rood heeft gekregen. "Ik denk het wel, ja." De trainer is echter van mening dat de overtreding van de debutant niet nodig was. "De vraag is of hij op die plek op het veld zo agressief het duel had moeten aangaan. Ik kan begrijpen waarom er rood voor werd gegeven."

Slot wil niets weten van een 'valse start'. "Dat is een understatement", reageert hij. "Het is buitengewoon teleurstellend. Als je de Johan Cruijff Schaal niet wint in je eigen stadion en vervolgens je eerste competitiewedstrijd begint met een gelijkspel en een rode kaart, is dat gewoon zwaar teleurstellend."