×

"19-jarige Van Bommel schittert bij Eredivisie-debuut en bezorgt AZ spectaculaire 5-1 overwinning!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 16:36 uur

AZ schittert in eigen huis tijdens opening Eredivisie-seizoen

ALKMAAR - Het nieuwe Eredivisie-seizoen is voor AZ uitstekend van start gegaan. De Alkmaarders lieten zondagmiddag zien dat ze klaar zijn voor een succesvolle campagne, nadat ze midweeks nog moeite hadden tegen Santa Colomo in de derde voorronde van de Conference League. Dit keer hadden ze echter geen kind aan Go Ahead Eagles. De 19-jarige Ruben van Bommel maakte indruk tijdens zijn Eredivisie-debuut.

Van Bommel, die deze zomer de overstap maakte van MVV, kreeg een basisplaats bij AZ. Hij verving de geschorste Jesper Karlsson als linksbuiten. Al na vier minuten spelen kon de zoon van voetballegende Mark van Bommel zijn eerste Eredivisie-assist bijschrijven. Een enorme blunder van Go Ahead-verdediger Jamal Amofa resulteerde in een eenvoudige goal voor Jordy Clasie, op aangeven van Van Bommel.

Slechts elf minuten later was het opnieuw raak voor AZ, dat geen enkele moeite had met de bezoekers uit Deventer. Vangelis Pavlidis kon ongehinderd binnenkoppen en verdubbelde daarmee de voorsprong voor Alkmaar. De Griekse spits kreeg nog een kans om de stand naar 3-0 te tillen, maar de lat bracht redding voor Go Ahead.

Na de rust kwam de derde treffer voor AZ alsnog. Van Bommel maakte zijn debuut extra speciaal door zelf te scoren. Trainer Pascal Jansen bracht vervolgens enkele wissels in het spel, waardoor AZ wat gas terugnam. In de 65e minuut wist Go Ahead nog een prachtige vrije trap in de kruising te schieten, dankzij middenvelder Philippe Rommens. Maar in de slotfase sloeg AZ nog twee keer toe. Dani de Wit benutte een strafschop en Mayckel Lahdo bepaalde de eindstand op 5-1.

De familie van Ruben van Bommel glom van trots toen de 19-jarige speler scoorde bij zijn basisdebuut in de Eredivisie. Het was een moment waar ze lang naar hadden uitgekeken en het was duidelijk te zien dat ze vol trots waren. De jonge talentvolle voetballer heeft een veelbelovende toekomst voor zich liggen.

Met deze overtuigende overwinning heeft AZ laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn in de Eredivisie. Ze hebben de lat hoog gelegd voor de rest van het seizoen en laten zien dat ze klaar zijn om te strijden voor de titel. De fans kunnen zich verheugen op een spannend en succesvol seizoen.