×
Home Nieuws Livescore

Willem van Hanegem kritisch op Hancko's opbouwende kwaliteiten

Willem van Hanegem kritisch op Hancko's opbouwende kwaliteiten
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 december 2023 09:16 uur

Willem van Hanegem, de legendarische voetbalgrootheid, heeft zijn kritische blik geworpen op de talentvolle Feyenoord-verdediger David Hancko. Hoewel Hancko veel lof heeft ontvangen voor zijn prestaties, heeft de Kromme een specifiek aspect van zijn spel geïdentificeerd dat naar zijn mening verbeterd moet worden. Van Hanegem stoort zich namelijk aan de opbouwende kwaliteiten van de 25-jarige Slowaak.

In zijn kenmerkende stijl, waarin hij geen blad voor de mond neemt, heeft Van Hanegem zijn bedenkingen geuit over Hancko's vermogen om het spel op te bouwen. De voormalige middenvelder, die bekend staat om zijn elegante spel en uitstekende techniek, gelooft dat Hancko nog een tandje bij moet zetten als het gaat om zijn opbouwende vaardigheden.

Hoewel Hancko ongetwijfeld een solide verdediger is, heeft Van Hanegem benadrukt dat het moderne voetbal steeds meer vraagt van verdedigers. Het vermogen om het spel te verdelen en gevaarlijke aanvallen te initiëren vanuit de achterhoede is volgens de Kromme een essentiële eigenschap geworden voor moderne verdedigers.

Van Hanegem, die zelf bekend stond om zijn uitstekende passing en visie op het veld, heeft Hancko aangemoedigd om zijn opbouwende kwaliteiten te ontwikkelen. Hij gelooft dat dit de Slowaak zal helpen om een nog completere speler te worden en zijn waarde voor Feyenoord te vergroten.

Hoewel Hancko ongetwijfeld de nodige lof heeft ontvangen voor zijn verdedigende capaciteiten, zal hij nu de uitdaging aangaan om zijn opbouwende spel naar een hoger niveau te tillen. Met de steun en adviezen van een voetballegende als Van Hanegem, kan Hancko ongetwijfeld zijn spel verder ontwikkelen en zijn stempel drukken op het team van Feyenoord.