×

"Debutanten schitteren in knotsgek voetbalgevecht: Excelsior wint met 3-4 van NEC in Goffertstadion!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 14:36 uur

Excelsior verovert drie kostbare punten na een spectaculair voetbalgevecht in het Goffertstadion. Tegen NEC behaalden de Rotterdammers een 3-4 overwinning. Wat deze wedstrijd extra bijzonder maakte, was dat maar liefst zes van de zeven doelpunten werden gemaakt door debutanten.

NEC begon rustig aan de wedstrijd op eigen terrein. Hoewel de ploeg van Rogier Meijer de bal in bezit had, voelde Excelsior dat er iets te halen viel. En bij de eerste beste uitbraak was het meteen raak. Na een briljante actie van Couhaib Driouech, kon spits Nikolas Agrafiotis doelman Jasper Cillessen kansloos laten. Het antwoord van NEC liet echter tot het einde van de eerste helft op zich wachten. Ajax-huurling Youri Baas, die eerder uitgeleend was aan Excelsior, kopte raak na een perfecte voorzet van mede-verdediger Bart van Rooij.

Na de gelijkmaker zette NEC door en nog voor rust stonden ze met 2-1 voor. Sontje Hansen, een debutant, verraste Excelsior-keeper Stijn van Gassel met een slim schot in de verre hoek. Maar Excelsior kwam sterk uit de kleedkamer en nam het initiatief over. En binnen tien minuten resulteerde dat in de gelijkmaker. Debutant Casper Widell werd vrijgelaten en kon de bal binnenkoppen.

De treffer van Widell was het startschot voor nog twee debutantendoelpunten. Eerst zette NEC-spits Koki Ogawa zichzelf op het scorebord door overtuigend raak te koppen en de Nijmegenaren voor de tweede keer op voorsprong te zetten. Maar Excelsior reageerde snel: Richie Omorowa gleed de bal binnen na een voorzet van Arthur Zagré.

En daar leek het bij te blijven. Maar niets was minder waar. In de tiende minuut van de blessuretijd knalde debutant Oscar Uddenäs de winnende treffer voor Excelsior tegen de touwen. Het laatste fluitsignaal klonk meteen daarna. NEC neemt het volgende week op tegen Heracles Almelo, terwijl Excelsior Ajax op bezoek krijgt.

In de 100ste minuut pakt Excelsior alsnog de overwinning bij NEC!