×
Home Nieuws Livescore

"Schokkend! Roberto Mancini stapt per direct op als bondscoach van Italië na Europese titelwinst en WK-misser. Wat is de reden achter zijn onverwachte vertrek?"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 14:24 uur

Roberto Mancini zet per direct een punt achter zijn avontuur als bondscoach van Italië. De 58-jarige voetbalmeester heeft persoonlijk zijn ontslag ingediend, zo meldt de bond van het Zuid-Europese land.

Mancini leidde La Squadra Azzurra in 2021 nog naar de Europese titel, maar slaagde er niet in om Italië te kwalificeren voor het WK in Qatar. Onder zijn leiding probeerde de voormalige trainer van onder andere SS Lazio, Manchester City en Internazionale een verjonging door te voeren bij het nationale team. In maart luidde hij echter de noodklok en beweerde dat talenten van eigen bodem onvoldoende kansen krijgen in de Serie A.

Nu heeft Mancini zelf besloten om op te stappen. Er zou een verschil van mening zijn ontstaan over de sportieve koers. Dit is opmerkelijk, aangezien de ervaren coach de afgelopen maanden steeds meer de touwtjes in handen leek te hebben binnen de bond. Hij was sinds 2018 aan het roer. Mancini zat voor het laatst op de bank tijdens de 3-2 overwinning op Oranje in de Final Four van de Nations League in juni.

Over minder dan een maand hervat Italië de EK-kwalificatie met wedstrijden tegen Noord-Macedonië (9 september) en Oekraïne (12 september). Wie er dan op de bank zal zitten, is nog onbekend. De Italiaanse bond verwacht echter op korte termijn een opvolger te presenteren.