×
Home Livescore

Weghorst's sprint eindigt abrupt: blessure zet hem buitenspel

Weghorst's sprint eindigt abrupt: blessure zet hem buitenspel
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 december 2023 00:48 uur

Het lijkt erop dat Wout Weghorst voorlopig niet meer te bewonderen zal zijn op het voetbalveld. De aanvaller heeft namelijk een vervelende blessure opgelopen tijdens de wedstrijd tegen VfL Bochum in de Bundesliga. Tijdens een snelle sprint schoot het in zijn hamstring en kon hij niet anders dan zich laten vervangen.

Deze tegenslag betekent dat Weghorst hoogstwaarschijnlijk de rest van het kalenderjaar aan de zijlijn zal moeten doorbrengen. Een flinke domper voor de spits, die juist in topvorm verkeerde en belangrijk was voor zijn team. Zijn afwezigheid zal dan ook zeker gevoeld worden.

Het is nog onduidelijk hoe lang de revalidatie van Weghorst zal duren en wanneer hij weer fit genoeg zal zijn om zijn rentree te maken. Het is een race tegen de klok voor de international, die er alles aan zal doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan.

De blessure van Weghorst is niet alleen een tegenvaller voor hemzelf, maar ook voor het Nederlands elftal. Met het oog op belangrijke wedstrijden in de nabije toekomst zal bondscoach Frank de Boer moeten kijken naar alternatieven voor de spitspositie.

Het is te hopen dat Weghorst spoedig herstelt en weer kan schitteren op het voetbalveld. Tot die tijd zullen fans en teamgenoten hem moeten missen en hopen op een voorspoedig herstel.