×
Home Nieuws Livescore

"Ajax en PSV starten seizoen met winst: Nieuwe aanwinsten schitteren, Noa Lang zet PSV op het goede spoor!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 11:36 uur

Ajax en PSV openen seizoen met overwinning

De eerste speelronde van de Eredivisie zit erop en zowel Ajax als PSV kunnen drie punten bijschrijven. De ochtendkranten zijn vol lof over de nieuwe aanwinsten van Ajax en PSV-aankoop Noa Lang.

Volgens De Telegraaf had Ajax in de eerste helft flink wat moeite met Heracles Almelo, dat vlak voor rust verrassend op voorsprong kwam. Voorafgaand aan het seizoen was het lastig te voorspellen hoe Ajax zou presteren, gezien de vele nederlagen in de voorbereiding. Maar in de tweede helft liepen de Amsterdammers weg. Mo Kudus zorgde een kwartier voor tijd voor grote opluchting bij trainer Maurice Steijn, waarna aanvoerder Steven Bergwijn met twee treffers het krachtsverschil beter tot uitdrukking bracht. Ondanks een wisselvallige wedstrijd behaalde Ajax drie punten en waren er drie spelers die uitblonken: Tahirovic, Van den Boomen en Medic.

Het Eindhovens Dagblad kopt: "Noa Lang zet PSV op het goede spoor." Ook PSV behaalde een overwinning, maar ontsnapte een paar keer tegen FC Utrecht. PSV miste enkele kansen in de eerste helft en had geluk dat FC Utrecht-spits Tasos Douvikas het doel een paar keer net niet wist te vinden, waaronder een fraaie omhaal die rakelings langs het doel van Walter Benitez ging. Isaac Babadi, die de afgelopen wedstrijden indruk maakte bij PSV, kon deze keer zijn stempel niet drukken. Hij kreeg twee behoorlijke kansen, maar kon niet afronden. Het 18-jarige talent werd bij rust vervangen door Ismael Saibari.