×
Home Nieuws Livescore

"Schokkend nieuws: Ajax-doelman Rulli maandenlang uitgeschakeld na botsing met Hornkamp! Bayern München en Kepa Arrizabalaga grijpen mis!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 11:12 uur

Ajax-doelman Gerónimo Rulli heeft een flinke tegenslag te verwerken gekregen. Tijdens het duel met Heracles Almelo liep hij een blessure op, waardoor hij mogelijk wel drie maanden aan de kant moet staan. Dit nieuws komt naar buiten via de Duitse tak van Sky. De blessure ontstond nadat Rulli ongelukkig in botsing kwam met Jizz Hornkamp.

Rulli moest per brancard van het veld gedragen worden en zal voorlopig niet inzetbaar zijn voor Ajax, zo wordt gemeld in Duitsland. Jay Gorter verving de geblesseerde doelman tijdens de wedstrijd en maakte het duel af. Maar de afwezigheid van Rulli biedt ook kansen voor nieuwkomer Diant Ramaj. "We hebben hem als tweede keeper gehaald", aldus trainer Steijn. "Maar ik heb hem vorige week maar een half uurtje aan het werk gezien, dus koos ik voor Jay. Hij kent de verdediging goed en is vertrouwd met de spelers."

De blessure van Rulli heeft ook gevolgen voor Bayern München, die de doelman op het oog hadden. Zij zullen nu verder moeten zoeken naar een andere optie. Ook Kepa Arrizabalaga valt af als mogelijke vervanger, aangezien hij op weg is naar Real Madrid. De Duitse topclub is nog steeds op zoek naar een vervanger voor Yann Sommer, die op zijn beurt Andre Onana opvolgt bij Internazionale. Volgens geruchten zal Kepa het seizoen afmaken bij Real Madrid zonder optie tot koop.

Het is een flinke domper voor Rulli en Ajax, maar het biedt tegelijkertijd nieuwe kansen voor andere spelers. Het is afwachten hoe lang de doelman precies aan de kant zal staan en wie er uiteindelijk zijn plek zal innemen.