×
Home Nieuws Livescore

Ajax houdt stand en pakt zege in RKC-rematch

Ajax houdt stand en pakt zege in RKC-rematch
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 6 december 2023 20:16 uur

In een spectaculaire voetbalshow heeft Ajax zich staande weten te houden in het restant van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Na een onverwachte onderbreking van maar liefst twee maanden, werd er eindelijk weer gevoetbald in het Mandemakers Stadion. De thuisploeg was vastberaden om de gelijkmaker te scoren, maar Ajax liet zich niet van de wijs brengen en sleepte met een 2-3 overwinning de zege binnen.

Het was een ware thriller op het veld, waarbij beide teams alles uit de kast haalden om de overwinning te behalen. De spelers van Ajax waren duidelijk gebrand om hun voorsprong te behouden, terwijl RKC Waalwijk er alles aan deed om de stand gelijk te trekken. Het publiek werd getrakteerd op een spektakelstuk vol passie, snelheid en technisch vernuft.

Met nog slechts tien minuten op de klok, was de druk voelbaar in het stadion. RKC Waalwijk zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar Ajax verdedigde met man en macht. De verdediging van de Amsterdammers stond als een muur en wist keer op keer de aanvallen van de thuisploeg te pareren.

Ondertussen bleef Ajax gevaarlijk in de counter. Met snelle uitbraken en vloeiende combinaties wisten ze de verdediging van RKC Waalwijk keer op keer te verrassen. De aanvallers van Ajax waren ontketend en zorgden voor dreiging bij elke aanval.

Uiteindelijk wist Ajax de voorsprong vast te houden en de overwinning over de streep te trekken. Met een 2-3 eindstand verlieten ze het veld als winnaars. Het was een knappe prestatie van de Amsterdammers, die na een lange onderbreking hun vorm wisten te behouden en met volle overtuiging speelden.

De spelers van Ajax vierden de overwinning uitbundig met het meegereisde publiek. Het was een emotioneel moment na een lange periode zonder voetbal. De supporters waren dolblij met de overwinning en lieten hun enthousiasme luidkeels horen.

Met deze overwinning heeft Ajax een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. De spelers kunnen met vertrouwen vooruitkijken naar de komende wedstrijden, wetende dat ze in staat zijn om onder druk te presteren. Het belooft een spannend slot van het seizoen te worden, waarbij Ajax vastberaden is om de titel binnen te slepen.