×
Home Nieuws Livescore

Geschiedenis herhaalt zich op vrouwen WK: historie Marokko, deceptie Duitsland

Geschiedenis herhaalt zich op vrouwen WK: historie Marokko, deceptie Duitsland
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 18:08 uur

Marokko maakt geschiedenis op het WK voor vrouwen, terwijl Duitsland teleurstelt. In Groep H streden Marokko en Duitsland om een plek in de achtste finale. Colombia was al zeker van de knock-outfase, maar speelde tegen Marokko om de groepswinst. Ondanks dat Colombia licht de overhand had, kregen beide teams veel kansen, wat resulteerde in een spannende wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Anissa Lahmari het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Marokko de overwinning behaalde.

Deze overwinning betekent dat Marokko als tweede doorgaat naar de achtste finale, een historische prestatie voor het team. Ook de mannen van Marokko hebben in Qatar een historische prestatie geleverd door de halve finale te bereiken. In de achtste finale neemt Marokko het op tegen Frankrijk.

Aan de andere kant hebben de Duitse vrouwen teleurstellend gepresteerd op het WK. Net als het Duitse mannenteam in 2018, werden de vrouwen nu al in de groepsfase uitgeschakeld. Een gelijkspel tegen Zuid-Korea betekende het einde van hun toernooi. Dit is de eerste keer dat de Duitse vrouwen zo vroeg zijn uitgeschakeld op een WK.