×
Home Nieuws Livescore

"Voormalig PSV'er maakt indruk bij RB Leipzig in Super Cup zege op Bayern München!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 09:12 uur

Xavi Simons maakt indruk bij RB Leipzig in de strijd om de Duitse Super Cup tegen Bayern München. Hoewel Dani Olmo de grote ster was van Die Roten Bullen, wist ook de voormalig PSV'er de Duitse media te imponeren.

Simons speelde als hangende rechtsbuiten en liet zijn sterke dribbels zien, wat de aandacht trok van Sport1. Ze gaven hem een cijfer 2, wat een uitstekende beoordeling is gezien de Duitse cijferschaal van zes tot één. Hij verliest de bal niet graag en probeert deze meteen te heroveren. Daarnaast verdeelt hij de ballen goed over zijn teamgenoten en creëert hij scoringskansen. Helaas werd zijn doelpoging in het strafschopgebied geblokkeerd door Alphonso Davies in de 45e minuut.

Ook de Leipziger Volkszeitung is enthousiast over Simons, die opnieuw een 2 krijgt. Ze prijzen zijn vermogen om ruimtes te vinden waar anderen moeite mee hebben. Hij speelde als nummer tien naast Olmo en bewoog slim over het veld. Hij moest echter oppassen voor de snelle Davies, die hem niet uit het oog verloor. Het belooft een seizoen vol vreugde te worden in het aanvallende spel met Simons.

Natuurlijk was Olmo de meest gevierde speler van Leipzig. De Spaanse spelmaker maakte een hattrick en werd door de Leipziger Volkszeitung "El Mago", de magiër, genoemd. Hij bleef trouw aan de club, hield zijn hoofd koel en liet dingen zien die zeldzaam zijn in de competitie. Vooral zijn tweede doelpunt was van wereldklasse, waarbij hij Matthijs de Ligt te slim af was.

Helaas kwam De Ligt er minder goed vanaf. Hij kreeg een 5 van Sport1 en won slechts 25 procent van zijn duels. De wissel bij rust was dan ook begrijpelijk. Merkur was ook kritisch en merkte op dat De Ligt misschien nog niet honderd procent fit was, maar als verdedigingsleider moet hij over zijn pijngrens heen stappen. Hij zag er niet gelukkig uit bij de 1-0 en nog ongelukkiger bij de 2-0. Het was gewoon niet zijn dag.