×
Home Nieuws Livescore

Belgen heersen in sportschool: PSV-middenvelder onthult op persconferentie

Belgen heersen in sportschool: PSV-middenvelder onthult op persconferentie
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 december 2023 17:08 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft PSV-middenvelder Ismael Saibari onthuld dat onze zuiderburen, de Belgen, een voorsprong hebben op Nederlanders als het gaat om het bezoeken van sportscholen. Deze verrassende onthulling kwam naar voren tijdens de persconferentie na de gewonnen topper tegen Feyenoord (1-2).

Terwijl trainer Peter Bosz werd gevraagd naar het fysieke vermogen van Johan Bakayoko, besloot Saibari een helpende hand te bieden en de vraag over zijn landgenoot te beantwoorden. Met een vleugje humor en een knipoog naar de rivaliteit tussen Nederland en België, benadrukte Saibari dat de Belgen over het algemeen meer tijd doorbrengen in sportscholen dan hun Nederlandse tegenhangers.

Deze onverwachte uitspraak zorgde voor een lichte opschudding onder de aanwezige journalisten, die niet hadden verwacht dat het verschil in sportschoolbezoek tussen de twee landen ter sprake zou komen. Saibari voegde eraan toe dat de Belgen een sterke focus hebben op fysieke fitheid en dat dit een belangrijke factor kan zijn in hun succes op het voetbalveld.

Hoewel deze beweringen niet wetenschappelijk zijn onderbouwd, bieden ze wel stof tot nadenken. Zou het kunnen dat de Belgen een geheim wapen hebben ontdekt in hun zoektocht naar sportieve superioriteit? Of is dit gewoon een geval van plagerij tussen rivaliserende voetballanden?

Wat de waarheid ook moge zijn, één ding is zeker: deze opmerkelijke uitspraak van Saibari zal zeker de nodige discussie en debat aanwakkeren in zowel Nederland als België. Misschien is het tijd voor Nederlanders om een tandje bij te zetten en de sportschool vaker te bezoeken om de Belgen bij te benen.