×
Home Nieuws Livescore

"Real Madrid begint seizoen met knallende overwinning in Spanje - Bellingham schittert als valse spits!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 23:36 uur

Real Madrid is het nieuwe seizoen in Spanje voortvarend gestart met een glansrijke overwinning. De Koninklijke liet in Baskenland zien dat ze klaar zijn voor succes, door met 0-2 te triomferen tegen Athletic Club.

Trainer Carlo Ancelotti verraste vriend en vijand door Jude Bellingham als een valse spits op te stellen. Achter hem stonden de jonge talenten Eduardo Camavinga, Federico Valverde en Aurelien Tchouaméni. De ervaren krachten Toni Kroos en Luka Modric begonnen op de bank en kwamen later als invallers het veld in.

Het duurde niet lang voordat Real Madrid de leiding nam. In een prachtige combinatie met Dani Carvajal was Rodrygo het eindstation en zorgde hij voor de openingstreffer binnen het halfuur.

Niet veel later vergrootte Bellingham, die voor een recordbedrag van meer dan honderd miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, de voorsprong naar 0-2 in Bilbao. Met een schitterende volley uit een hoekschop van David Alaba liet de Engelsman zien waarom hij zo'n waardevolle aanwinst is voor Real Madrid.

Real Madrid verdedigde de voorsprong met verve en kwam zelf amper in de problemen. Het was een eenvoudige zege voor de Koninklijke, die samen met Rayo Vallecano de zaterdag afsluit als koploper. Aartsrivaal FC Barcelona zal op zondag voor het eerst in actie komen, wanneer ze op bezoek gaan bij Getafe.

Met deze overtuigende overwinning heeft Real Madrid een statement gemaakt aan de rest van de competitie. De Koninklijke is vastberaden om dit seizoen weer mee te strijden om de titel en zal ongetwijfeld voor nog meer spektakel zorgen in de komende wedstrijden.