×
Home Nieuws Livescore

"Ajax-trainer onthult verrassende keuze voor vervanger Rulli na schouderblessure: Jay Gorter boven miljoenenaanwinst Ramaj!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 23:24 uur

Maurice Steijn, de trainer van Ajax, heeft zijn keuze toegelicht om Jay Gorter in te zetten als vervanger van de geblesseerde Gerónimo Rulli, in plaats van de miljoenenaanwinst Diant Ramaj. Rulli liep tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1) een schouderblessure op na een ongelukkige botsing met Heracles-spits Jizz Hornkamp.

Steijn verraste vriend en vijand door niet te kiezen voor Ramaj, die voor maar liefst zeven miljoen euro overkwam van Eintracht Frankfurt, maar voor Gorter. "We hebben hem als tweede keeper gehaald", begint de trainer bij ESPN over de Duitse doelman. "Maar ik heb hem vorige week maar een half uurtje aan het werk gezien, dus koos ik voor Jay. Hij kent deze achterhoede en is vertrouwd met de jongens."

Over de ernst van Rulli's blessure kan Steijn nog niets zeggen. Wel gaat hij in op de situatie van Gorter, die ondanks zijn speeltijd niet veranderd is. "Ik heb met hem gesproken. Ik vind hem een uitstekende keeper, maar hij moet gaan keepen. Dat plan lag er vorig jaar al met een verhuur, want het is zonde als hij op de bank komt te zitten. Daarom hebben we een andere keeper gehaald."

Op papier heeft Ajax nu nog vier keepers tot zijn beschikking. Door de blessures van Remko Pasveer en nu ook Rulli blijven Gorter en Ramaj over als opties voor het doel.