×
Home Nieuws Livescore

Van 't Schip ziet 'progressie' bij Ajax ondanks nederlaag

Van 't Schip ziet 'progressie' bij Ajax ondanks nederlaag
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 3 december 2023 15:16 uur

In aanloop naar het spectaculaire duel tussen NEC en Ajax, heeft John van 't Schip zijn tevredenheid geuit over de "vooruitgang" die zijn team heeft geboekt. De Amsterdamse coach, die ondanks de nederlaag tegen Olympique Marseille toch enkele positieve punten zag, heeft ook kort gereageerd op Josip Sutalo en de rode kaart van Steven Berghuis. Opmerkelijk genoeg heeft Van 't Schip nog geen woord gewisseld met Berghuis over het incident.

Met de belangrijke wedstrijd tegen NEC in het vooruitzicht, heeft John van 't Schip zijn enthousiasme niet kunnen onderdrukken. Hij is ervan overtuigd dat zijn ploeg enorme "vooruitgang" heeft geboekt en is optimistisch over de kansen van Ajax. Ondanks de teleurstellende nederlaag tegen Olympique Marseille, heeft de trainer enkele lichtpuntjes kunnen ontdekken in het spel van zijn team.

Daarnaast heeft Van 't Schip kort zijn gedachten laten gaan over Josip Sutalo, een speler die ongetwijfeld een belangrijke rol zal spelen in het duel tegen NEC. Hoewel de coach niet in detail trad, liet hij doorschemeren dat hij vertrouwen heeft in de kwaliteiten van Sutalo en dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren aan het team.

Een ander onderwerp dat ter sprake kwam, was de rode kaart van Steven Berghuis. Opvallend genoeg heeft Van 't Schip nog geen gelegenheid gehad om met Berghuis te praten over het incident. Het blijft dus nog even een mysterie hoe de coach denkt over de actie van zijn speler en of er eventuele consequenties aan verbonden zullen worden.

Met de spanning die in de lucht hangt voor de wedstrijd tegen NEC, is het duidelijk dat John van 't Schip vol vertrouwen is in zijn team. De "vooruitgang" die hij heeft gezien, geeft hem hoop op een positief resultaat. Het is nu aan Ajax om deze progressie om te zetten in een overwinning en de fans te laten juichen.