×
Home Nieuws Livescore

Ajax laat kans op Ziyech-reünie glippen, onthult Galatasaray-held

Ajax laat kans op Ziyech-reünie glippen, onthult Galatasaray-held
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 december 2023 11:09 uur

In een verrassende wending van het lot heeft Ajax zichzelf in de voet geschoten door de mogelijkheid om Hakim Ziyech terug te halen naar de hoofdstad te laten varen. Dit onthullende nieuws komt rechtstreeks van de mond van de Champions League-held van Galatasaray, die openhartig sprak met het gerenommeerde Voetbal International.

Het is een bittere pil voor de Amsterdamse club, die ongetwijfeld spijt zal hebben van deze gemiste kans. Ziyech, een speler van ongekende klasse en technisch vernuft, zou een waardevolle aanwinst zijn geweest voor het team. Met zijn onnavolgbare dribbels en verwoestende schoten had hij ongetwijfeld het publiek in de Johan Cruijff ArenA op het puntje van hun stoel gekregen.

Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Ajax zal nu moeten accepteren dat Ziyech zijn kunsten elders zal vertonen. Een aderlating voor de club, die zich ongetwijfeld afvraagt hoe het zover heeft kunnen komen. Was het een kwestie van financiën? Of speelden er andere factoren mee?

Het is duidelijk dat de Amsterdammers een grote kans hebben laten liggen. Ziyech, die eerder al zijn stempel drukte op het succesvolle Ajax van Erik ten Hag, had zonder twijfel een belangrijke rol kunnen spelen in de jacht op nationale en internationale prijzen. Maar nu zal hij zijn talenten elders moeten etaleren, terwijl Ajax zichzelf afvraagt wat er anders had kunnen zijn.

Het is een harde les voor de club, die nu zal moeten zoeken naar alternatieven om het vertrek van Ziyech op te vangen. Maar één ding is zeker: de herinnering aan deze gemiste kans zal nog lang blijven hangen in de gangen van de Johan Cruijff ArenA.