×

"PSV-trainer Bosz triomfeert bij rentree met geweldige bevlieging van Noa Lang: 2-0 winst op FC Utrecht!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 18:36 uur

PSV-trainer Peter Bosz maakt een succesvolle rentree in de Eredivisie. De Eindhovenaren behaalden een overwinning op FC Utrecht met een score van 2-0, mede dankzij een briljante actie van Noa Lang.

Bosz besloot na de overwinning op Sturm Graz (4-1) vast te houden aan dezelfde spelers. De achttienjarige Isaac Babadi stond opnieuw in de basis, terwijl de nieuwe aanwinst Malik Tillman op de bank plaatsnam. PSV begon sterk aan de wedstrijd, met een grote kans voor Babadi tegen Utrecht-keeper Vasilis Barkas. Helaas kwam Babadi als verliezer uit de strijd.

Na een aantal mogelijkheden nam de storm van PSV wat af en kreeg Utrecht een paar gevaarlijke kansen. Anastasios Douvikas kreeg na ruim twintig minuten de uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar schoot naast. Met een halve omhaal was Douvikas even later opnieuw dichtbij, maar PSV nam het initiatief weer over. Ondanks kansen voor onder andere Joey Veerman, bleef de openingstreffer uit. Totdat Lang zich liet horen. Na een individuele actie schoot hij verwoestend raak: 1-0.

Na rust bleef Babadi in de kleedkamer achter en werd hij vervangen door Ismael Saibari, die een gretige indruk maakte. Saibari zag zijn poging van afstand op schitterende wijze gekeerd worden door Barkas, nadat Lang al een grote kans had gemist. De verlossing kwam pas dertien minuten voor tijd. Yorbe Vertessen, die Lang verving, bepaalde de eindstand op 2-0 met een bekeken schuiver.

Met deze overwinning heeft PSV de zege veiliggesteld. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte de zeventienjarige Tygo Land zijn debuut in de Eredivisie voor PSV, wat een mooi moment was in het Philips Stadion. Nu kan PSV zich richten op de wedstrijd tegen Sturm Graz, die dinsdag in Oostenrijk plaatsvindt. Het volgende Eredivisie-duel voor PSV staat gepland op zaterdag 19 augustus tegen Vitesse.