×
Home Nieuws Livescore

Vrijgelaten Ajax-fans onthullen schrijnend verhaal uit Franse cel

Vrijgelaten Ajax-fans onthullen schrijnend verhaal uit Franse cel
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 30 november 2023 17:48 uur

Twee fanatieke voetbalfanaten uit Amsterdam, die afgelopen woensdag in de bruisende stad Marseille werden opgepakt, zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Na hun avontuurlijke belevenis in een Franse gevangeniscel, hebben zij hun hartverscheurende relaas gedeeld met de lokale Amsterdamse zender AT5. Het duo beschrijft de omstandigheden waarin zij verkeerden als 'onmenselijk' en 'schrijnend'.

Deze twee gepassioneerde supporters van de roemruchte voetbalclub Ajax, bekend om hun onvoorwaardelijke steun aan hun geliefde team, werden onverwachts geconfronteerd met een onfortuinlijke wending tijdens hun reis naar het zonnige Marseille. Wat begon als een veelbelovend avontuur, veranderde al snel in een nachtmerrie.

Na een enerverende wedstrijd, waarin hun favoriete club triomfeerde, werden de twee Ajax-fans plotseling geconfronteerd met de harde hand van de Franse autoriteiten. Zonder enige waarschuwing werden zij gearresteerd en in een benauwde cel opgesloten. De omstandigheden waarin zij zich bevonden, waren verre van menswaardig.

Gelukkig duurde deze beproeving niet lang en werden de twee supporters uiteindelijk vrijgelaten. Eenmaal terug in hun vertrouwde omgeving, voelden zij de behoefte om hun schrijnende verhaal te delen met de lokale media. Bij AT5 vonden zij een luisterend oor en kregen zij de gelegenheid om hun ervaringen te delen.

Het tweetal, nog steeds aangedaan door de traumatische gebeurtenissen, benadrukt dat zij nooit hadden verwacht dat hun voetbalreis zou eindigen in een dergelijke mensonterende situatie. Zij hopen dat hun verhaal anderen bewust maakt van de risico's die gepaard kunnen gaan met het volgen van hun passie voor voetbal.

Hoewel zij nu weer in vrijheid leven, zal deze ervaring ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op de twee Ajax-supporters. Hopelijk kunnen zij, met de steun van hun medefans en de voetbalgemeenschap, deze traumatische gebeurtenis achter zich laten en zich weer volledig richten op hun onvoorwaardelijke steun aan hun geliefde club.