×
Home Nieuws Livescore

Ziyech schittert tegen Man United en plaagt oud-trainer

Ziyech schittert tegen Man United en plaagt oud-trainer
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 30 november 2023 00:17 uur

In een zinderende wedstrijd tussen Galatasaray en Manchester United (3-3) heeft Hakim Ziyech zich woensdagavond ontpopt tot een ware nachtmerrie voor zijn voormalige coach Erik ten Hag. Met zijn verbluffende optreden wist de voormalige Ajax-aanvaller maar liefst twee doelpunten te maken en een assist te geven, wat zowel in Engeland als bij Ten Hag niet onopgemerkt is gebleven.

Ziyech, die bekend staat om zijn onnavolgbare techniek en onvoorspelbare spel, liet tijdens de wedstrijd zien waarom hij een geduchte tegenstander is. Met zijn snelle voetenwerk en scherpe passes wist hij de verdediging van Manchester United keer op keer te ontregelen. Het leek wel alsof hij een persoonlijke vendetta had tegen Ten Hag, want elke actie van Ziyech leek gericht op het vernederen van zijn voormalige trainer.

De eerste goal van Ziyech was een waar kunststukje. Met een sublieme soloactie slalomde hij langs meerdere verdedigers en schoot hij de bal met een ongekende precisie in de bovenhoek. Het publiek in het stadion hield collectief de adem in terwijl de bal het net raakte. Zelfs de Engelse fans, die normaal gesproken niet snel onder de indruk zijn, konden niet anders dan applaudisseren voor deze magistrale goal.

Maar Ziyech was nog niet klaar met zijn show. In de tweede helft wist hij opnieuw het net te vinden, dit keer met een verwoestende vrije trap. Met een krulbal vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij de doelman van Manchester United kansloos. Het was een doelpunt dat de klasse van Ziyech nogmaals benadrukte en de aanwezige scouts uit Engeland deden watertanden.

Naast zijn doelpunten was Ziyech ook de architect van een prachtige aanval die resulteerde in een assist. Met een geniale steekpass zette hij zijn medespeler vrij voor het doel, waarna deze koelbloedig afrondde. Het was een moment van pure schoonheid, waarbij Ziyech zijn visie en techniek tentoonspreidde.

Niet alleen in Engeland, maar ook bij Ten Hag zal dit optreden van Ziyech niet onopgemerkt zijn gebleven. De voormalige coach zal ongetwijfeld met gemengde gevoelens hebben gekeken naar de prestaties van zijn voormalige pupil. Aan de ene kant zal hij trots zijn op de ontwikkeling van Ziyech, maar aan de andere kant zal hij zich afvragen waarom hij deze talentvolle speler niet heeft kunnen behouden.

Al met al was het een avond om nooit te vergeten voor Ziyech. Met zijn indrukwekkende optreden heeft hij laten zien dat hij tot de absolute wereldtop behoort. Zijn voormalige coach Ten Hag zal nog wel even wakker liggen van deze nachtmerrie.