×
Home Nieuws Livescore

Cancelo vol lof over De Jong: "Fenomenaal talent!"

Cancelo vol lof over De Jong:
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 29 november 2023 17:49 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen heeft FC Barcelona-verdediger João Cancelo zijn bewondering voor Frenkie de Jong op een buitengewone manier geuit. De Portugese vleugelverdediger, bekend om zijn verdedigende vaardigheden, is volledig in de ban van de ongeëvenaarde kwaliteiten van de 26-jarige Nederlandse middenvelder.

Cancelo, die bekend staat om zijn nuchtere houding, kon zijn enthousiasme niet verbergen toen hij sprak over De Jong. Met een glinstering in zijn ogen en een brede glimlach op zijn gezicht, beschreef hij de Nederlandse speler als een "ware voetbalvirtuoos".

"Het is werkelijk verbazingwekkend om Frenkie in actie te zien", verklaarde Cancelo met een oprechte toon. "Zijn balcontrole is als een betovering, zijn visie op het spel is ongeëvenaard en zijn techniek is simpelweg verbluffend. Hij heeft een natuurlijk talent dat je maar zelden tegenkomt."

Cancelo, die zelf bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten, gaf toe dat hij soms jaloers is op De Jong's vermogen om het spel te lezen en beslissende passes te geven. "Ik kijk naar hem en denk bij mezelf: 'Hoe doet hij dat toch?'. Hij lijkt altijd een stap vooruit te denken en zijn passes zijn zo nauwkeurig dat het lijkt alsof hij de bal kan laten dansen."

De Portugese verdediger benadrukte ook de impact die De Jong heeft op het team van Barcelona. "Hij is een echte leider op het veld. Zijn aanwezigheid alleen al geeft ons vertrouwen en hij is altijd bereid om zijn teamgenoten te helpen. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal."

Cancelo sloot zijn lofzang af met een bescheiden opmerking: "Ik ben vereerd om samen met Frenkie te spelen. Hij is een speler van wereldklasse en ik ben ervan overtuigd dat hij nog vele successen zal behalen in zijn carrière."

De woorden van Cancelo hebben de voetbalwereld in verwarring gebracht, aangezien zijn bewondering voor De Jong als een verrassing komt. Het is duidelijk dat de Nederlandse middenvelder indruk maakt, zelfs op zijn collega's van hetzelfde team. Met zijn ongeëvenaarde kwaliteiten en natuurlijke talent blijft De Jong een speler om in de gaten te houden in de voetbalwereld.