×
Home Nieuws Livescore

"Feyenoord-trainer onthult: '60 jaar geleden voor het laatst kampioen, maar dit seizoen wordt het anders!'"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 15:00 uur

Arne Slot ziet dat de verwachtingen rond Feyenoord dit seizoen aanzienlijk anders zijn dan een jaar geleden. De trainer benadrukt dat het al zestig jaar geleden is dat de Rotterdammers de landstitel wisten te verdedigen.

"Vanuit Feyenoord heeft niemand beweerd dat we dit seizoen moeiteloos kampioen zullen worden", verklaart Slot, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We zijn ons terdege bewust van het feit dat we vorig seizoen een sterk team hadden dat wedstrijden in een hoog tempo en met veel intensiteit kon spelen. Maar vorige week zagen we dat PSV ook in staat was om ons tempo te evenaren."

"Zijn de hoge verwachtingen gerechtvaardigd? Als je kampioen wordt, is het logisch dat er het volgende seizoen hoge verwachtingen zijn. Dus ja", vervolgt Slot. "Maar de realiteit is ook dat we tegen PSV vier basisspelers van vorig seizoen moesten missen: Idrissi, Trauner, Kökcü en Szymanski. De vijfde, Gimenez, was nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. En dat gold ook voor Calvin Stengs."

Slot erkent dat de status van Feyenoord is veranderd. "Het feit dat iedereen denkt dat wij kampioen gaan worden, is alleen maar positief. Dat betekent dat we iets goeds hebben gedaan, of dat mensen denken dat we veel goede spelers hebben aangetrokken. Feyenoord heeft een sterk team, de basis is er weer. Als je van Feyenoord wilt winnen, moet je op alle fronten veel inzet tonen. Zowel fysiek als qua kwaliteit."