×
Home Nieuws Livescore

Simeone: Celtic drukt beter dan Feyenoord, Atlético meedogenloos in De Kuip

Simeone: Celtic drukt beter dan Feyenoord, Atlético meedogenloos in De Kuip
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 29 november 2023 07:16 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen, toonde Diego Simeone, de charismatische coach van Atlético Madrid, zich na het duel tegen Feyenoord allesbehalve onder de indruk van de vermeende druk die de Rotterdammers op zijn team uitoefenden. In plaats daarvan prees hij de Schotse grootmacht Celtic voor hun meesterlijke vermogen om met druk om te gaan. Volgens Simeone was het Celtic die de kunst van het omgaan met druk tot in de perfectie beheerste, terwijl Feyenoord hierin tekortschoot.

Met een vleugje ironie in zijn stem, benadrukte de Argentijnse coach dat Atlético Madrid uiterst effectief was in het legendarische De Kuip. Terwijl de Feyenoord-fans hun team fanatiek aanmoedigden, leek het alsof de Spanjaarden zich in een oase van rust bevonden. De druk van de Rotterdammers gleed als water van een eend van hen af, terwijl ze koelbloedig hun doelpunten maakten.

Simeone, altijd een meester in het lezen van het spel, erkende dat Feyenoord een geduchte tegenstander was, maar hij kon niet anders dan de superioriteit van Celtic benadrukken als het ging om het omgaan met druk. Hij bewonderde de Schotse ploeg om hun vermogen om onder immense druk te presteren en hun tegenstanders te overweldigen.

Terwijl de media zich verbaasden over Simeone's opmerkingen, bleef de coach stoïcijns en vastberaden. Hij geloofde dat zijn team, ondanks de druk van de Rotterdammers, de overhand had gehad in het duel. Zijn woorden waren een subtiele boodschap aan de voetbalwereld: Atlético Madrid is niet onder de indruk van druk, maar gedijt er juist op.

Met deze onconventionele uitspraken heeft Simeone opnieuw bewezen dat hij een meester is in het manipuleren van de media en het creëren van een eigen narratief. Zijn woorden zullen ongetwijfeld stof doen opwaaien in de voetbalwereld en de rivaliteit tussen Feyenoord en Atlético Madrid verder aanwakkeren.