×
Home Nieuws Livescore

"FC Barcelona slaat grote slag met nieuwe investeerders: 120 miljoen euro injectie redt seizoensstart tegen Getafe!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 12:48 uur

FC Barcelona kan opgelucht ademhalen nu ze vlak voor de start van La Liga tegen Getafe een nieuwe deal hebben gesloten met investeerders. Deze investeerders zullen maar liefst 120 miljoen euro in de club stoppen, waardoor het mogelijk wordt om de meeste spelers in te schrijven.

Voor Barça dreigde een herhaling van het probleem van vorig seizoen. Als titelhouder konden ze tot nu toe slechts dertien spelers inschrijven vanwege financiële problemen. Gelukkig komt de deal met het Duitse Libero en het in Nederland gevestigde NIPA Capital precies op tijd. Deze investeringsbedrijven betalen 120 miljoen euro voor 29,5 procent van Barça Vision.

Barcelona introduceert hiermee een nieuwe 'hefboom', zoals Spaanse media het noemen. MARCA is echter duidelijk en spreekt van een 'fantoomhefboom', omdat de Catalaanse grootmacht opnieuw aandelen verkoopt om geld te genereren. Desondanks lijkt het genoeg te zijn om aan de financiële voorwaarden te voldoen. Ook de uitgaande transfers van Franck Kessié en Ousmane Dembélé hebben wat lucht gegeven, hoewel de geblesseerde aankoop Iñigo Martínez waarschijnlijk nog niet ingeschreven zal worden.

De nieuwe aanwinsten Ilkay Gündogan en Oriol Romeu kunnen echter wel hun debuut maken tegen Getafe op zondagavond. Romeu vormde tijdens de voorbereiding een sterk duo met Frenkie de Jong op het middenveld. "We begrijpen elkaar heel goed", zei de voormalige Ajacied na het duel om de Trofeu Joan Gamper. "Ik voel me op mijn gemak met hem."

FC Barcelona kondigt de komst van nieuwe strategische partners aan als versnellers van de groei van Barça Vision (Bridgeburg) en informeert over de overeenkomst met Mountain & Co. I Acquisition Corp om het succes van Barça Media te garanderen.

- FC Barcelona (@FCBarcelona) 11 augustus 2023