×
Home Livescore

Ajax's jacht op Hiroki Ito eindigt in Duitse teleurstelling

Ajax's jacht op Hiroki Ito eindigt in Duitse teleurstelling
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 november 2023 13:08 uur

In een verrassende wending van het lot heeft de Nederlandse voetbalclub Ajax deze zomer een oogje gehad op de getalenteerde Hiroki Ito. De Japanner, die bekend staat om zijn verdedigende vaardigheden, werd beschouwd als een belangrijk doelwit voor de club. Echter, tot grote teleurstelling van Ajax, besloot Ito om zijn trouw aan VfB Stuttgart te bevestigen door een nieuw contract te ondertekenen.

De technisch directeur van Ajax, Sven Mislintat, was vastberaden om Ito naar Amsterdam te halen en zou naar verluidt een aanzienlijk bod van ongeveer vijftien miljoen euro hebben uitgebracht op de verdediger. Maar ondanks de inspanningen van Mislintat, bleef Ito trouw aan zijn Duitse club.

Nu, met de onthulling van zijn nieuwe contract, is er eindelijk duidelijkheid over de afkoopsom die in het spel is. Hoewel de exacte details niet bekend zijn, wordt er gefluisterd dat het een aanzienlijk bedrag betreft. Deze afkoopsom dient als een soort verzekeringspolis voor VfB Stuttgart, waardoor ze Ito kunnen behouden en eventuele toekomstige interesse van andere clubs kunnen afweren.

Het is duidelijk dat Ito een gewilde speler is op de transfermarkt en zijn talent en potentieel hebben de aandacht getrokken van verschillende clubs. Hoewel Ajax er niet in slaagde om hem binnen te halen, is het duidelijk dat ze bereid waren om diep in de buidel te tasten voor zijn diensten.

Voor nu zal Ito zijn verdedigende kunsten blijven vertonen in het shirt van VfB Stuttgart, terwijl Ajax op zoek zal moeten gaan naar andere versterkingen om hun team te versterken. Het blijft echter de vraag of Ito in de toekomst nogmaals in verband zal worden gebracht met een transfer naar Nederland.